Back to Careers

Department

Location

Amsterdam Amstel

Job Information

UX Engineer

Design tot aan componenten schrijven; jij kan het! Impact bij meer dan 125 scholen door heel Nederland.

We werken hier aan EdTech producten die dagelijks docenten, ouders en leerlingen helpen effectiever en efficiënter met elkaar te communiceren. We helpen scholen zo een inhaalslag te maken op technisch gebied. We zijn een jong en groeiend bedrijf met een team van elf collega’s.

Met Hoy bieden wij middelbare scholen een (mobiele) app waarmee docenten, ouders en leerlingen buiten het klaslokaal met elkaar communiceren. Met Schoolwiki bieden we scholen een online kennisbank, als nieuwe generatie schoolgids.

We zijn op zoek naar een UX Engineer om ons Product Team te versterken. Je maakt zo direct impact bij meer dan honderdduizend gebruikers. En dat aantal groeit rap. Jij zorgt ervoor dat onze platformen er tiptop en consistent uitzien, en dat de gebruikerservaring simpelweg fantastisch is.

Hoe we werken

Het Product Team werkt remote. Zo wonen en werken je collega’s in heel Nederland, van Noord-Holland tot Limburg. Waar je ook woont, je kan bij ons volledig meedraaien.

Samen met vier developers (Job, Rob, Daan en Patrick), een product owner (Tobias) en een designer (Thom) werk je met scrum in sprints van twee weken. Van de product discovery via refinement sessies tot code-reviews en mergen voor een deploy naar staging: bij ons ben je onderdeel van het volledige ontwikkelproces!

Ons kantoor is gevestigd in Amsterdam, waar een deel van het team aanwezig is. Je ben natuurlijk welkom hier (volledig of deels) te werken. We komen 6-8 keer per jaar met het hele bedrijf bij elkaar op ons kantoor of op andere locaties voor inhoudelijke en sociale activiteiten.

Wat je gaat doen

UX engineer is precies wat het zegt; jij gaat over het ontwerp binnen onze diensten en hebt de programmeerkennis om dit te vertalen naar code.

 • Voor en tijdens refinements ben je snel in het schetsen van opties om functionele requirements om te toveren in visuele voorstellen. Dit strekt van low-fidelity mockups tot high-fidelity ontwerpen in Sketch/Figma/Framer.

 • Je doet onderzoek en experimenten om de gebruikersbeleving te verbeteren. Voor het ophalen van deze feedback heb je contact met klanten en teamleden, wat je weer verwerkt tot voorstellen voor het Product Team.

 • Je bouwt mee aan de front-end applicaties van Infowijs, je onderhoudt componenten in onze React (Native) library voor onze clients en past ze toe waar nodig.

Onze platformen draaien binnen AWS, we gebruiken Gitlab voor Code Reviews en CI/CD, houden overzicht op onze Product Backlog in Linear, en staan in contact met elkaar via Zoom en Slack.

Je bent dagelijks met je team bezig onze producten beter en mooier te maken. Wij hebben korte lijnen met onze klanten en feedback is voor ons een belangrijk aspect van ons werk.

Wat jij in huis hebt

 • Communicatief vaardig en autonoom. In ons remote/distributed team wordt van iedereen verwacht dat ze proactief communiceren en tegelijkertijd zelfstandig kunnen werken.

 • Ondernemend en vooruitstrevend. Je vindt het net zo belangrijk als wij dat we over de hele linie kwaliteit leveren. Of dat nou gaat om een veilig netwerk, nette code of die pixel-perfecte UI. Je hebt hier een oog voor en en kan dit ook aankaarten.

 • Autonoom en verantwoordelijk. Het moet niet uitmaken in welke context je werkt, of het nu nieuwe React componenten zijn, of een totaal nieuw ontwerp wat in Sketch uitgewerkt moet worden. Jij weet de weg.

 • De gebruiker centraal. Je ontwerpt met de eindgebruiker in je achterhoofd, goede UX heeft geen geheimen voor jou.

 • Je hebt gevoel voor design. Wat goed werkt en mooi is komt jou van nature. Je snapt hoe een design system werkt, en hoe dit te vertalen is naar code. Grids, typografie, hiërarchie en compositie; jij ademt goed design.

 • Nederlandstalig. Je Nederlandse taalvaardigheidsniveau is toereikend voor een professionele omgeving.


Wat wij je bieden

 • Werken bij een groeiende EdTech bedrijf met een jong team

 • Maandsalaris van €2500 - €3250 bruto

 • Een 4-daagse werkweek

 • Flexibiliteit in je dagindeling qua werkuren

 • Remote werken (natuurlijk ben je altijd welkom op kantoor)

 • Minstens 20 vakantiedagen

 • 4% pensioenbijdrage voor een individuele pensioenrekening (lijfrente) via BrightPensioen

 • Thuiswerkvergoeding, reiskostenvergoeding en werkplek-budget voor thuis

 • Een krachtige Macbook Pro (Apple Silicon) met een extern 27” 4K scherm

Tot slot

De jaren ervaring zijn minder belangrijk dan je drive om deel te maken van ons team en bij te dragen aan onze EdTech producten. We zoeken naar iemand die geen standaard baan zoekt, die het leuk vindt een eigen stempel op ons bedrijf te drukken en ook een mening heeft over andere zaken, zoals sales, marketing en product.

Ook als je jezelf niet in alle bovenstaande punten kan herkennen maar wel interesse heb; mail ons en deel vooral waar je trots op bent.

De startdatum is flexibel, maar op korte termijn en wij zorgen uiteraard voor een inwerkperiode waarbij je uitgebreid kennismaakt met ons team en onze producten.