# 313, Software engineer, medior-senior, NL

Maak impact op veel scholen in NL – In een remote / distributed team

Wij werken aan Edtech producten die dagelijks tienduizenden docenten, ouders en leerlingen helpen effectiever en efficiënter met elkaar te communiceren. We helpen scholen zo een inhaalslag te maken op technisch gebied. We zijn een jong en groeiend bedrijf met een team van tien collega’s, dat we de komende tijd uitbreiden met vier posities.

Wij bieden middelbare scholen een (mobiele) app waarmee docenten, ouders en leerlingen met elkaar communiceren. Of het nou gaat over het plannen van oudergesprekken, handtekeningen verzamelen voor een klassenuitje, of een direct gesprek tussen ouder en mentor, het kan allemaal met onze app. Daarnaast vervangen we met onze software de ouderwetse schoolgids met een gebruiksvriendelijke online omgeving en bieden we met onze software scholen een gebruiksvriendelijke aanmeldtool voor nieuwe leerlingen.

We zijn op zoek naar een Software Engineer met minimaal 4 jaar relevante werkervaring om ons development team te versterken. Je maakt zo direct impact bij meer dan 175 scholen door heel Nederland, met meer dan 250.000 gebruikers. En dat aantal groeit rap. Jij zorgt ervoor dat ons platform en onze techniek goed meeschalen terwijl we blijven innoveren middels introductie van nieuwe functionaliteiten en diensten.

Hoe we werken

Het development team werkt remote. Zo wonen en werken je collega’s in heel Nederland, van Noord-Holland tot Limburg. Waar je ook woont, je kan bij ons volledig meedraaien.

Samen met drie developers, een UX engineer en product owner werk je met scrum in sprints van twee weken. Van de product discovery en refinement tot code-reviews en deploy naar productie: bij ons draag je gezamenlijk de verantwoordelijkheid over het volledige ontwikkelproces!

We komen 6-8 keer per jaar met het hele bedrijf bij elkaar op ons kantoor in Amsterdam of op andere locaties voor teamdagen en andere inhoudelijke en sociale activiteiten.

Wat je gaat doen

Inhoudelijk ligt de focus van je dagelijkse werk bij de app Dit platform is op volle snelheid in transitie van een PHP monolith naar een Vert.x / Kotlin microservice-architectuur met React (Native) micro clients. Qua databases kennen MySQL en PostgreSQL geen geheimen voor je en ook binnen MongoDB en Redis weet jij je weg.

Onze platformen draaien binnen AWS via ECS op Fargate instances, we gebruiken Gitlab voor Code Reviews en CI/CD, houden overzicht op onze backlog in Linear, en staan dagelijks met elkaar in contact via Zoom en Slack.

Je bent dagelijks met je team bezig onze producten beter, mooier en schaalbaarder te maken. Wij hebben korte lijnen met onze klanten en feedback is voor ons een belangrijk onderdeel van ons werk.

Omdat zowel ons team als onze klantenbestand hard groeit en er bij ons veel vrijheid is om je functie uit te oefenen, zoeken we een Software Engineer die zich goed kan handhaven in een veranderende omgeving, daar zelfstandig in opereert en proactief nieuwe verantwoordelijkheden oppakt waar nodig. We zoeken bovenal een Software Engineer die proactief samenwerking op kan zoeken in een remote werkomgeving.

Wat jij in huis hebt

 • Communicatief vaardig en autonoom. In ons remote/distributed team wordt van iedereen verwacht dat ze proactief communiceren en tegelijkertijd zelfstandig kunnen werken.
 • Oog voor kwaliteit. Je vindt het net zo belangrijk als wij dat we over de hele linie kwaliteit leveren. Of dat nou gaat om een veilig netwerk, nette code of die pixel-perfecte UI;
 • Zelfredzaamheid. Het moet niet uitmaken in welke codebase een bug zit, jij weet hoe je snel een probleem kan debuggen in een andere taal (zoals PHP, Java, Kotlin, JS) dan waar je dagelijks mee werkt;
 • Ervaring met cloud oplossingen. Je hebt er plezier in om te kijken hoe wij onze server architectuur kunnen verbeteren. Kennis van AWS is daarom een pré;
 • Object Georiënteerd Programmeren (OOP). Je weet het verschil tussen een class, functie en een lambda. En dat als je je gefilterde map reduced, dat je dan nog weet waar ik het net over had;
 • To SQL or NoSQL.Je kent je weg in een database en het kost je weinig moeite om data verspreid over databases en tabellen op te halen;
 • Nederlands en Engels. Je Nederlandse en Engelse taalvaardigheidsniveau zijn toereikend voor een professionele omgeving.

Wat wij je bieden

 • Werken bij een groeiende Edtech startup, binnen een hecht team en veel vrijheid om je rol in te vullen;
 • Een 4-daagse werkweek (dit geldt voor iedereen bij ons!);
 • Een bruto maandsalaris van €3250 – €4250 (exclusief pensioenbijdrage en vakantiegeld) voor 0,8 FTE, afhankelijk van de ervaring;
 • 4% pensioenbijdrage voor een individuele pensioenrekening (lijfrente) via BrightPensioen;
 • Flexibiliteit in je dagindeling qua werkuren;
 • Remote werkplek (natuurlijk ben je altijd welkom op kantoor);
 • Thuiswerkvergoeding, reiskostenvergoeding, boekenbudget en andere vergoedingen;
 • Macbook Pro (minimaal met M3Pro), standaard met extern 27” 4K scherm, en een ruim hardware budget van €750 per 3 jaar;
 • Minstens 20 vakantiedagen.

Tot slot…

We zoeken een ervaren Software Engineer met een drive om deel uit te maken van ons team en een bijdrage te leveren aan het verbeteren van onderwijs in Nederland. We zoeken naar iemand die geen standaard baan zoekt, die het leuk vindt een eigen stempel op ons bedrijf te drukken en ook een mening durft te hebben over andere zaken, zoals sales en marketing. En wat we wellicht het allerbelangrijkst vinden, is dat je zelf invulling durft te geven aan jouw rol.

Omdat dit specifiek een remote rol betreft, hoef je niet dichtbij ons kantoor in Amsterdam te wonen. Zo wonen en werken je collega’s van Limburg tot Groningen.

De startdatum is flexibel, maar op korte termijn en wij zorgen uiteraard voor een inwerkperiode waarbij je uitgebreid kennismaakt met ons team en onze producten.

Wil je meer weten over deze vacature ? Neem dan contact op met bert@ihattrack.nl